Računalnik,chat in zmenek na slepo

Oh ta računalnik. Dobil sem ga od prijateljev,da bi v klubu prevzel blagajniško delo,ampak takrat je bilo naše delo v njem že v zadnjih vzdihljajih,tako da sem ga v začetku uporabljal v glavnem samo za igranje iger. Kapo dol Mateju,da je imel potrpljenje z menoj in res moram povedati,da me je veliko naučil. Začel sem z igranjem Age of Empires,nadaljeval s Fifo,nato pa sem spoznal Championship Manager. Takoj sem padel noter in z Matejem sva imela o igranju svoje ekipe nonstop debate…pa katerega igralca se splača kupiti ipd. Kdor naju je v lokalu poslušal,je verjetno mislil,da sva tudi v resnici kakšna nogometna managerja.

 Istočasno sem na Siolovi strani odkril klepetalnico…prvič sem se vpisal ravno s tem nickom kot ga sedaj uporabljam na blogu. Do njega pa sem prišel čisto spontano – takrat sem ravno poslušal pesem Solinar od Faraonov in vzdevek se mi je zdel dober. Od takrat sem marsikje solinar,ne da bi vedel,da bom v bližnji prihodnosti res začel živeti v bližini morja in solin. Kaj naj rečem o tem obdobju…malce se ga sramujem,saj sem v vse skupaj padel tako močno,da sem začel celo prijateljem prodajat različne izgovore,samo da sem ostajal doma in chatal cele noči. No,tud to se je kmalu spremenilo,saj sem zopet dobil nov zagon v real življenju. V službi smo se preselili v novo trgovino in naenkrat sem se spet intenzivneje posvetil prijateljem. Na ljubezenskem področju ni bilo nobenih novosti,bilo je nekaj bežnih poznanstev v bližnjih krajih,kot tudi malce oddaljenih,ampak nič kaj konkretnejšega.

Bil je december 2003,na klepetalnice nisem več hodil,samo občasno sem še pokukal z nickom katerega sem zadnja leta uporabljal. Bilo je na moj rojstni dan,ko sem spet skočil na chat in takrat me je kliknila vražja primorka – no,takrat še nisem vedel da je z Obale,ampak nekaj me je vleklo k njej,kljub temu da sem jo na hitro odpravil,saj sem se ravno spravljal ven,da počastim prijatelje. Noč je minila v znamenju alkohola in prijetne družbe,kaj kmalu v parih dneh pa sem se zopet srečal z misteriozno primorko na chatu. Ker se mi ni dalo več klepetat preko neta sva si izmenjala mobi številke,kot tudi stacionirane. Najin prvi daljši pogovor je trajal celo noč – zdi se mi,da je bilo okoli  pete ure zjutraj,ko sva se poslovila. Čez nekaj dni pa sva se že zmenila,da bova Silvestrovo preživela skupaj. Sam sicer nisem imel ne vem kakšnih načrtov,tako da ni bilo nobenih ovir glede tega.

Prišel je 31.december 2003.V službi smo končali ob 15 uri,popili vsak en šampanjec in si voščili srečnega in veselega. Takrat niti v sanjah ne bi mogel pomisliti da grem na zmenek na slepo,kateri mi bo obrnil življenje na glavo.

Okoli 16 ure sem se odpeljal ispred bloka.Pot po Zasavski cesti mi je hitro minila ob poslušanju radia.Na območju Ljubljane pa sem prvič malce pomislil na to,kaj pa če me je Mirjam “nategnila”…mah,nisem se preveč sekiral v tistem trenutku,bolj me je pa špiknilo pri srcu tam nekje pri Črnem Kalu,ko sem resnično razmišljal o tem,da grem mogoče v Izolo zastonj. Ampak glede na to da se znam hitro znajti in da tudi iz vsake slabe stvari potegnem vsaj nekaj dobrega,sem se na te črne misli zasmejal češ;”greš pač na kratek izlet na Obalo,se obrneš in greš v Zidani Most k Mateju pričakat Novo leto”.

S tem sklepom v glavi,sem se pripeljal v Izolo pred Spar,s strahom poklical Mirjam in z olajšanjem ugotovil,da je na poti do najinega prvega videnja. Po parih vljudnostnih besedah sva se odpravila k njej domov. O podrobnostih ne bi sedaj tule,kljub temu da bi bilo zanimivo čtivo ;-) . Važno je najbolj to,da ko sem se naslednji dan vozil proti domu,so mi misli nonstop bežale k Mirjam ki je dobesedno skočila v moje življenje in v njem kmalu postala ena meni najpomembnejših oseb.

 • Share/Bookmark

3 komentarjev na "Računalnik,chat in zmenek na slepo"

 1. komax, dne 10.06.2007
  komax

  Lepa zgodba :) kot v pravljici, s srečnim koncem.

 2. Freycha, dne 11.06.2007

  Madonca, si bil pa pogumen, ni kaj…. samo nas ta firbčne tudi tisti drugi del zanima ;-) ob priložnosti, ne? hihihi

  Kar tako naprej s pisanjem, ti gre dobro od rok!

 3. solinar, dne 18.06.2007
  solinar

  konca še ni… :-) se še nadaljuje…

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !