Nosečnost in izbira imena

Nekdo me je vprašal, kdaj sem se res začel zavedati,  da bom očka. Dokaj pozno. Ta misel me je sicer non stop po malem kljuvala tam nekje skrita globoko v meni. Ampak tisti zavzdih “uuuuooouuuuuu fotr boš” je prišlo nekje v začetku marca, ko sva dobila rezultate amniocinteze – takrat sva tudi izvedela,da bo punčka.V tistem trenutku, ko sem izvedel za spol je prišel ta zavzdih – res je to lep občutek. Pravijo da so punce očkove princeske…hmmm, no ja…mislim da bo tudi Neža znala mene prav fajn ovijati okoli prstkov ;-)

Pravijo da so nosečke tečne. No, tudi jaz svojo ljubezen kdaj pa kdaj tako pokličem – sploh sedaj v zadnji tretjini nosečnosti. Sicer pa, če pogledam nazaj, niti ni bila tako tečna, sploh pa ne vseskozi. Mislim tudi,  da če imaš svojo partnerko resnično rad, če jo ljubiš brezpogojno, da se ti ne zdi preveč nevzdržna in da se da shajati z njo tudi ob tistih res tečnih dneh.Bilo je res nekaj zelo napetih dni, ampak kaj naj človek naredi, ko jo vidiš tako našopirjeno in razkačeno. Ko jo vidim takšno, jo obvezno pokličem z “tečka nosečka” , jo pobožam po trebuščku, objamem in ji govorim da je res uboga in da bi z njo takoj zamenjal.To pomaga…vsaj po mojih izkušnjah, pa tudi glede na to, da med nosečnostjo ni bilo nobene res vroče krvi in povzdiganja glasu.Če priznam, tega itak ni nikoli bilo v najinem razmerju. Sicer pride do konfliktov, ampak še vedno je ostalo samo na pogovoru, včasih sicer mogoče malce bolj ostrem, kreganja pa ni bilo in upam, da ga tudi nikoli ne bo.V glavnem, če pogledam sedaj nazaj na celo nosečnost, vseh devet mesecev je bilo to zame lepo obdobje, zanjo pa malo manj, saj so ji že zelo kmalu začele otekati in boleti noge – že v četrtem mesecu.

Ime najine hčere sva tudi zelo hitro izbrala. V ožjem izboru sva imela za punco tri imena – Ana, Eva in Neža, če bi bil fant, pa bi bil Nejc. No, ker je bil rezultat znan so ostala ženska imena. Pa tudi tu se je hitro znašlo samo eno ime, ime, katero bo nosila najina hči. Ime Ana je odpadla, ker ima Matej hči Ano.Glede na to, da se bomo obiskovali je verjetno bolje, da nimata istih imen. Eva…hmmm…nekako sva začutila, da ne bo izgledala kot Eva – prepričan sem, da nisva naredila napake z imenom Neža. Kasneje, ko sva se odločila za to ime, pa sem izvedel,  da si je takšno ime želel tudi nečak od Mirjam. Ko je imel nekje sedem let in je listal po koledarju, mu je bilo všeč samo eno žensko ime za njegovo sestrično in to je bila Neža. :-)

Še malo, pa nama bo najina Neža krajšala noči pa tudi zapolnila cele dneve s svojo prisotnostjo, svojim jokom in s svojim smehom. Čakam, z nestrpnostjo čakam na ta dan, ko bom šel na hrib po moji dve ljubezni.

 • Share/Bookmark

5 komentarjev na "Nosečnost in izbira imena"

 1. Freycha, dne 25.06.2007

  Zagotovo najboljša možna izbira imena. Če meni ne bi bilo tako ime, bi mogoče celo sama razmišljala o tem imenu ;-)

  se pa 100% strinjam, da ti oseba ne more iti preveč na živce in ti ni preveč tečna, če jo resnično ljubiš in tudi, da se zavedaš, zakaj je taka. Jaz sem bila marsikdaj tečna in zoprna, pa je moj dragi vse mirno prenesel. In to samo zato, ker me ljubi in ker se je v vsakem trenutku zavedal, da mi divjajo hormoni in da to obdobje sploh ni lahko – daleč od tega. Sploh ne tistim nosečkam, ki smo imele raznorazne nosečniške probleme.

  BTW domača naloga te čaka na mojem blogu…. pojdi si prebrati zadnji zapis in domačo nalogo, ki ti pripada ;-)

 2. solinar, dne 25.06.2007
  solinar

  Močno se zavedam zakaj je kdaj pa kdaj tečna, saj nositi otroka v sebi je lepo,obenem je pa presneto težko…in potem so še tu stranski učinki tega dejanja…jaz sam bi bil verjetno tečen za popizdit že od prvega dne…uh, vsaka vam čast ženske…zato vas pa vse po vrsti občudujem, obožujem in predvsem spoštujem.

  Domača naloga :-) nikoli jih nisem maral preveč…no,se bom pa potrudil čimprej to naredit.

 3. DeeDee, dne 25.06.2007

  Lušten blog, priletela sem po naključju :) Link iz Freyhcine domače naloge :)

  Luštno ime sta izbrala za vajino punčko, vse lepo še naprej :)

 4. Viljem, dne 27.06.2007

  Tele zgodbe so zanimive in prijetne za branje in zelo mi je vse znano.
  Nekateri imajo tudi to srečo, da se spoznajo preko spleta. Teh poznanstev je veliko, pa naj bodo vse srečne!
  Mirjam in Igorju želim vso srečo, da bosta kmalu imela svoj sonček Nežo ob sebi doma.
  Tale Neži namenjen blog pa je zanimiva in posrečena oblika sporočanja in nekoč bo te vrstice brala Neža, katero komaj že čakava z ženo.
  Lep pozdrav v Izolo

 5. Riba, dne 27.06.2007

  Hehe, Neza bi tudi jaz izbrala za svojo puncko (ce bo kdaj .. mora bit vsaj ena, samo ce bo samo ena, bo Ela :) ), Nejc bi pa naj bilo ime meni, ce bi bila fantek, baje.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !