Domača naloga

Freycha mi je pred skoraj tremi tedni dala domačo nalogo, češ naj napišem sedem resnic o sebi. Ker se mi je te dni zelo dogajalo v zvezi z rojstvom hčerke Neže , je ta naloga morala počakati do danes.

1.Domača naloga: Nikoli nisem maral pisati domačih nalog – to mi je bilo največje prekletstvo šole. V osnovni šoli, predvsem v nižjih razredih še ni bilo problemov, kasneje proti koncu osemletke in v srednji šoli pa sem domače naloge pisal kar v šoli, neposredno pred samo uro predmeta.

2.Ribolov: Že kot mulca me je oče zasvojil z ribolovom,  s to ljubeznijo pa je okužil tudi mojega mlajšega brata Tomaža.Veliko dni smo prečepeli za Savo. Ne bom pozabil, ko smo lovili v Zidanem Mostu ,oče , jaz,veliki brat in pa Tomaž z navadno palico, katero mu je oče urezal iz bližnjega grmovja. Tisti dan ni bilo prijema, na koncu pa je potegnilo in to krepko – Tomažu, pol metra od obale.Bil je krap in je ubogi laks, katerega smo navezali na palico v trenutku odtrgal. Nemočno smo samo opazovali, kako je odplaval v savske globine.

3.Drevored pinij: S starši sem hodil veliko let zapored v Strunjan v dom penoloških delavcev, saj je oče učil v enem takšnih domov. Vsako leto me je fasciniral mogočen drevored pinij v Strunjanu…to je bilo zame nekaj tako lepega…nikoli si ne bi takrat upal pomisliti, da bom nekoč kasneje živel zelo blizu tega lepega drevoreda.

4.Morje:Od nekdaj obožujem morje.Vedno sem komaj čakal poletja in dopust preživel s pravim guštom na morju – sprva s starši v Strunjanu, pa v AC Straško na Pagu, nekaj let v Poreču, v Gajcu pri Novalji, zadnjih nekaj let pa hodim v kamp Ježevac. Letos septembra, če bo z Nežinim zdravjem vse tako kot mora biti, gremo prvič kot družinica uživat zaslužene počitnice, pa čeprav samo za teden dni.

5.Zaljubljenost:Moja prva “velika ljubezen” se je zgodila v osnovni šoli. Zaljubljen ali karkoli pač že, sem bil v sošolčevo sestro Damjano, katera pa seveda ni opazila te moje zagledanosti vanjo. Če me spomin ne vara, sem mislil kar precej na njo, jokal pa nisem kljub temu, da se ni ničesar razvilo med nama.

6.Sanje:Ko sem bil mlajši, sem velikokrat sanjal da letim…par korakov, odskok in potem zaplaval v nebo, kjer sem z lahkoto lebdel in jadral naokoli – z rokami sem manevriral, z nogami pa sem odrival zrak in tako imel dovolj veliko hitrost za letenje. Kaj so pomenile te sanje ne vem, saj se nisem poglabljal v to, vem samo to, da odkar je Mirjam skočila v moje življenje teh sanj ni bilo več. Mogoče pa so moje sanje pomenile Svoboda??…hmmm…kdove… ;-)

7.Strah pred višino:Zelo nelagodno se počutim če sem kje na visokem – že na večji lestvi se moram skoncentrirati da ne pogledam dol in ne mislim na to,da sem visoko.Sicer nisem imel kakšnih slabih izkušenj iz mladosti, kot mulc sem tako kot drugi plezal po sosedovih drevesih, plezal na garaže…ampak danes sem raje na trdnih tleh…to je mogoče tudi eden od razlogov,da še nisem bil na Triglavu. Zanimivo je tudi to,da se pa ne bojim letenja z letalom.

 To bi bilo to…mogoče sem koga izmed tistih ki me pozna, presenetil s kakšno svojo resnico – to bo zelo verjetno, saj določenih stvari res ni vsakdo vedel.

Ker verige teh sedem resnic ne smem pretrgati,vržem “kost za glodanje” Mateju , drugi okoli mene pa so to resnico o sebi že napisali…torej Matej, napiši domačo nalogo. :-D

  • Share/Bookmark

1 komentar "Domača naloga"

  1. Matej, dne 9.07.2007

    Stari, zdej si me pa najdu….
    Kljub moji ‘profesiji’ moram povedat, da sam verjetno še bolj sovražim domače naloge kot ti. Sam jih mulcem nikoli nisem dajal, mogoče kakšno za pet minut, pa še te so bile bolj v stilu ‘razmisli’, probaj si predstavljati…

    Celo kolegi so me gledali kot marsovca ko sem na konferenci predlagal, da domače naloge ukinemo, predstavljajte si, da vam da šef vsak dan dela za uro ali dve še za domov, ker da boste boljši delavci in v vaše dobro (hehehehehehehe)

    OK sprejmem izziv, v kratkem na mojem blogu http://hohkraut.blogspot.com

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !