Prvi obiski

Naša Neža bo v soboto stara mesec dni. V teh dneh je že imela tudi nekaj obiskov. Lepo je imeti obiske, saj vsak pokaže iskreno veselje ob novi članici družine. Predvsem lepo je imeti v gosteh najdražje goste, kot so starši in prijatelji. Vsi komaj čakajo, da vidijo svojo vnukinjo, da jo držijo v naročju, da se igrajo z njo…ampak resnica je za vse malce boleča – malo, ljubko bitje, katero je komaj uzrlo svet, se še ne zna igrati…zna jesti, zna kakati in predvsem jokati, če so se pojavili krči.

Najini Neži ti krči malce nagajajo…hvala bogu za naju, predvsem pa za njo, da ni te nadloge veliko, saj baje lahko držijo celo nekaj ur – pri nas je to največ eno uro, včasih kakšno minuto tudi več. V tem času smo se že nekako strenirali, da jih ublažimo z kremo, pa z nošenjem gor in dol po stanovanju, sam sem celo ugotovil, da če ji zraven pojem, se tudi nekako umiri. Je pa punca izbirčna kar se muzike tiče;Chuck Berry, Jerry Lee Lewis, Elvis Presley ji pašejo, ampak ob njih postane pravi mali čukec. Ko pa ji zapojem kakšno od Srebrnih kril – Zakuni se ljubavi ali pa Dolina našeg dijetinstva pa naša punčka rada zapre svoje očke.Tudi Queeni z Fredie Mercuryjem so ji všeč za uspavanko. Če se pa ti krči pojavijo med obiski, pa je to malce drugačna zgodba.

Sedaj smo imeli na obisku moja starša – njena babica in dedek. Kako lepo ju je videti, ko tako ljubeče zreta v njuno prvo vnukinjo – pa tako rada bi jo prijela v naročje, ampak vedno v nepravem trenutku, saj Neža hoče svoj ustaljen ritem; spanje, hrana, podiranje kupčka, kopanje. Še ne mesec dni star dojenček zelo čuti nemir okoli sebe, zato se vse njene nevšečnosti samo še poglobijo in histeričen jok je neizbežen. Dedek in babica, sta kljub temu, da je bilo od crkljanja z vnukinjo bore malo, odšla zelo srečna domov.Jaz, kot njun sin pa zelo ponosen na svojo hči, ki je tako lepa in ljubka osvojila njuno srce za vedno. Dedi in babica; v imenu Neže (vsaj upam tako :-) ) vama povem, da bo še veliko časa za crkljanje in igranje z vajinim sončkom in tudi midva vama bova pustila, da jo razvajata po mili volji pri vama doma, ampak takrat bova pogledala stran, da tega Neža ne bo videla. Dedki in babice, nonoti in none ste pač zato, da naše otroke razvajate, mi starši pa se bomo trudili, da jih vzgojimo v osebe na katere bomo ponosni prav vsi.

Naj se vama še enkrat v imenu Neže zahvalim še tu na blogu za lepa darilca. Od nje sta na tem obisku imela malo, saj mlada dama ni imela veliko časa za vaju :-) verjamem pa, da bo naslednjič boljše – ali bo to tu pri nas, ali pri vas še ne vem, vem pa da bo to kmalu.

Razveselili smo se tudi drugih obiskov na domu. Prva nas je obiskala soseda Barbara ,druga je bila prijateljica in bivša soseda od Mirjam Zala, nato še ena njena prijateljica Irena, potem meni zelo drag obisk iz mojih domačih krajev Matej s svojo Debi in njunima cukrčkoma Ano Tio in Lano. Vmes so nas nekajkrat na kratko obiskali tudi njeni starši. Obiskala sta jo tudi Klemen in njegova mama Žanet. Do sedaj zadnji njen obisk pa sta bila moja dva starša, katerima se zahvaljujem, da sta me vzgojila v takšnega kot sem. Pravijo pa, da šele po vnukih vidiš, kako si vzgojil svojega otroka – bomo videli, če to drži, midva se bova trudila, da jo vzgajava po najboljših močeh.

Na koncu bi se pa radi posebej zahvalili vsem sorodnikom, prijateljem in znancem za vse lepe čestitke in darilca, katera ste nam poslali ob rojstvu najine Neže.

Pa še dve novejši slikici za zveste “obiskovalce” te strani.

Počitek po kopanju  Moja dva sončka

 • Share/Bookmark

13 komentarjev na "Prvi obiski"

 1. pilotgirl, dne 26.07.2007

  Hja kaj naj rečem……mala je lahko vesela da ma tko super starše,moram pa povedat da je pravi cukrček.
  No upam da jo bom kmalu tudi v živo videla. :) ))

 2. pilotgirl, dne 26.07.2007

  Mirjam!

  Tako blizu si mi in tako daleč….enostavno kot da bi bila ti jast. Ringaraja je bila ključnega pomena da sem te spoznala in ni mi žal….nikoli mi ne bo.
  Pravi prijatelji so tisti,ki ti pomagajo ko jih najbolj potrebuješ…..in ti draga Mirjam….si med njimi.Hvala ti za vsako sekundo ki mi jo posvetiš čeprav imaš doma veliko dela,sploh sedaj s prihodom tvoje princeske.Hvala ti da si svetla luč v življenju, ko mi je najtežje.

 3. Freycha, dne 26.07.2007

  Tudi mi se spopadamo s prvimi obiski in tudi midva sva ugotovila, da so Diti vsi ti obiski naporni. Danes sva se odločila, da do ponedeljka ne bo nobenega obiska več, ker si mora mala malo spočiti. Je pa res lepo gledati, kako tvoji starši in še celo stari starši ljubkujejo tvojega otročka, ga božajo, cartajo, fotkajo in se ob njem medijo…… Res lepi občutki, ja!

  Mirjam in Igor, vidim pa tudi, da sta vidva osebi z velikim srcem. Da nisem samo jaz tista, ki si štejem v čast, da sem vaju spoznala in še vedno upam in se veselim, da se spoznamo septembra!

  Lubčke vsem trem od nas treh!

 4. solinar, dne 27.07.2007
  solinar

  Midva sva se tudi odločila,da do konca mojega očetovskega ne bo nobenega obiska več,nobenega direndaja,ampak na žalost moramo zdaj za dva dni k njenim nekaj pomagat – ko malce zadihamo sproščeno,kar se vidi tudi po Neži,vedno nekaj pride vmes.Upam,da bo od jutri popoldne res obveljalo,da bomo sami in res komaj čakam ure,ko pridemo domov.

  Hvala za zadnji odstavek – res je lepo prebrati kaj tako lepega.Če imava veliko srce drugi veste,midva se samo trudiva drugim prisluhniti in jim pomagati če le lahko.

  Itak da se vidimo septembra – tudi jaz komaj čakam da se spoznamo.

  Tudi mi trije vračamo poljubčke :-D

 5. Viljem, dne 27.07.2007

  Bila sva srečna ob Neži in Vama Igor in Mirjam . Neža je res zvezdica, ki je prinesla nove dimenzije v najino in Vajino življenje.
  Neža ! Tako čudovitega bitja kot si Ti, se ne moreš nagledati, tako si majhna in nebogljena, čeprav si od rojstva že kar zrasla. Vidim pa, da Te mami in ati kar razvajata in prav je tako. Mislim, da imaš najboljše starše in tudi midva bova vedno s Teboj.
  Bodi zdrava in kmalu pridi!
  Dedi in babi

 6. DeeDee, dne 27.07.2007

  Mi smo tudi prve dni, tedne…zreducirali obiske na minimum. Se mi zdi najbolj bistveno v tem “štartnem” obdobju, da se vi trije dobro navadite eden na drugega, vzpostavite nek ritem itd… Vsi ostali bodo že še prišli na vrsto…

 7. Matej, dne 27.07.2007

  Obisk pri vas je bil res prijeten, pazite, da ne pridemo prevečkrat, hehehehehee….

 8. anajmad, dne 27.07.2007

  Zadnjič pri Lukcu sem imela čast Nežo v živo spoznati. Ha,ha se že res vidi,da sem že mal v letih,ko mi je “lajtnga” potegnila,da jst tvojo Mirjam kr dobr poznam.

 9. Vesna, dne 28.07.2007

  Ja, ti obiski…

  Jaz sem bila zelo huda, ko so k nama v porodnišnico prišli tisti, ki si jih takrat tam nisem želela. Ko sem pa dva tedna prej ležala tam in čakala na porod, pa ni bilo nikogar, da bi mi prišel delat družbo.

  Glede obiskov doma pa se še kar držimo. Moja mami in ati sta tako doma nadstropje niže, a smo morali naši mami že povedati, da ni 10x na dan dobrodošla pri nas. Mojo sestro, ki je odseljena drugam, pa bo potrebno naučiti, da če ona pride vsak dva dni in izak takrat spi, da to ni razlog, da ga dviguje in carta (pa je mama 3 otrokom).

  No, Gregorjevi so se na obisku oglasili enkrat in so bili zelo uvidevni. So ga pocartali potem pa pustili, da se midva rihtava po svoje.

  Pa dve moji prijateljici sta ga prišli pogledat, a je bil Izak takrat dobre volje in ni sitkal, kljub temu, da sta se presenetljivo dolgo zadržali.

  Kakorkoli. Nič nimam proti obiskom. Naj bodo le napovedani! In kratki!!!

 10. Jazzy, dne 30.07.2007
  Jazzy

  kok je luškana, tak radovedn pogled ima ;)

 11. Freycha, dne 3.08.2007

  noooo jaz čakam kak nov zapis ;-) Dej oči dej…… ;-)

 12. čivka, dne 4.08.2007
  čivka

  Lepo, srečno, zadovoljno… vse naj naj želim! Iz postov sije ena sama velika sreča, in prav je tako! :P

 13. solinar, dne 6.08.2007
  solinar

  Čivka…hvala za tvoje opažanje…sam sploh nisem šel za tem,da je vsepovsod čutiti srečo – mogoče zato,ker resnično živim srečno življenje…OK,pridejo dnevi,ko ni vse tako kot si želim: ali v službi,mogoče celo doma,ampak ti dnevi,oziroma trenutki ne morejo zasenčiti vsega ostalega,kar mi privablja nasmeh na obraz.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !