Prvi ples

Vstopil sem v sobo in jo zagledal….zgledala je nekako nebogljeno. Njene velike oči so begale po prostoru in se kmalu srečale z mojimi. Pristopil sem k njej in njen vonj me je čisto prevzel. Pražnje oblečena, koža dehteča po nedefiniranem milu…mmmm,nežna koža….nisem se mogel ustaviti….hotel sem to storiti. Prijel sem jo za ročico, jo dvignil, stisnil k sebi…na radiu se je ravno začela vrteti legendarna pesem Che sara od pevca Nicola Di Bari.

Vedel sem, da mi bo v naročju kmalu zaspala, zato sem si želel, da bi ta pesem kmalu končala, saj je bil to moj prvi ples s svojo Nežo in želel sem, da bi do konca ostala budna. Res, da je dojenčica stara komaj mesec dni in še nekaj, vendar mi bo ta dogodek zapisan za vedno. Ni bilo nič kaj posebnega…marsikdo pleše s svojimi otroci, tudi sam sem v teh dneh že marsikaj počel zraven, ko sem jo hotel uspavati, ampak v tistem trenutku sem resnično želel samo plesati..z najino Nežo v naročju…in ta pesem je bila kot naročena…tako lepa,tako nežna…kot je nežna moja hči.

Naj povem, da je celo pesem prečula…po njeni obrazni mimiki bi rekel celo, da ji je bilo vse to všeč – po njej je tudi zelo trdno zaspala….očitno sem jo s svojim foxtrotom utrudil :-)

Moja Neža se tega plesa ne bo nikoli spomnila, saj je absolutno premlada…meni pa se je tako vtisnil v spomin, da ga prav zagotovo ne pozabim nikoli.

Neža, hvala ti za ta najin prvi ples…tvoj prvi…sicer nisi privolila – je bilo bolj pod prisilo :-) ampak naj ti povem, pa tudi tvoja mami lahko potrdi,  da sva oba zelo, zelo uživala..uživala pa je tudi moja ljubezen – tvoja mamica, ko naju je gledala kako poslušava prelepo pesem.

Pa še nekaj Nežinih novejših slikic:

V maminem naročju V vozičku Ti kažem jeziček…

                                 Kako je težko življenje…

 • Share/Bookmark

19 komentarjev na "Prvi ples"

 1. pet-in-g-seks, dne 5.08.2007
  pet-in-g-seks

  srečno v življenju, neža.

 2. HSm, dne 5.08.2007

  Ja srečno tud od mene… Jaz bom tud v roku 24 ur zibal, če bo po sreči… Sam na spodnji sliki pa zgledaš, kot da si ti rodil :-)
  LP

 3. spyder, dne 5.08.2007

  Vse najlepše v živlenju želim novo rojenki! :) Šikano!!!

 4. pilotgirl, dne 5.08.2007

  Oh ja ta mal princeska je že prav velika! Al se sam meni zdi? se mi zdi ful večja?:)

  Drgač pa ful lepo da si zaplesal z njo čeprav se ona ne bo spomnla tega. Bo pa tebi to spomin za celo življenje.

 5. Saša, dne 5.08.2007

  Čestitke.Je pravi cukerček.

 6. Jazzy, dne 6.08.2007
  Jazzy

  Luškan zapis, sej če se ne bo spomnila bo pa prebrala ;)

  Se mi pa zdi, da je že kr malo zrastla a ne? ;)

 7. Vesna, dne 6.08.2007

  Mislim… Ti (vi) pa znaš mene spraviti v jok. Šmrcam kot ob najbolj pocukranem filmu. Se grem zdaj k moji štruci stiskat. Mogoče bova tudi plesala.

 8. Freycha, dne 6.08.2007

  iiiii srčki ste vsi trije!!!

  ja, medve tudi radi zapleševa in najbolj ji ugaja, če zraven še na veliko fušam hehehhe
  Evo, še dober mesec, pa če bo sreča, se spoznamo… jupii… se že prav veselim!!!
  Mi imamo tudi že kar ene par fotk, kjer Dita in Peter skupaj pančkata… to recimo počneta tudi ravnokar……
  Jaz pa se na hitro oblečem in skočim za pol urce na kolo…. mleko je spumpano v hladilniku, če bo kriza…. ;-)

 9. mirjam, dne 6.08.2007

  ne bom te več hvalila , ker ne najdem besed …sem pa kar malo ljubosumna zadnje čase, ker pozornost meni kar malo upada…ampak naj bo za zdej…si idealen oče in ti je vse oproščeno…ljubim te !!

 10. solinar, dne 7.08.2007
  solinar

  Jazzy – res je zrasla,ko smo bili pri pediatru smo izvedeli,da je v slabem mesecu življenja pridobila kar 6 cm,tako da je že “prava bejba” :-)

  Vesna – verjetno sem dosti starejši od tebe,pa vseeno – bodiva kar na ti.

  Freycha – le pleši z svojo hčerjo,pa poj pesmice,pa če jih znaš ali pa ne,imaš posluh ali ga nimaš – otroček zelo rad posluša marsikaj…v septembru se pa zagotovo vidimo,razen če boste tu od 3. do 8.septembra,ko bomo mi na Krku.

 11. Freycha, dne 7.08.2007

  Mislim, da ne…. da pridemo en teden kasneje, ali pa še en teden kasneje… no, saj bomo na vezi, pa se vse zmenimo!

 12. tanny, dne 8.08.2007
  tanny

  čestitke ob tako prečudovitem trenutku :)

 13. DeeDee, dne 9.08.2007

  Lušten zapis…na zadnji slikici pa zgledaš res zmatran :)

 14. Matej, dne 10.08.2007

  Hoj, imam novico …
  Pesmi štirih iz leta 98 so končno v divx formatu…
  hehehehehehe … Aleš se je potrudu ni kej

  Kako je s tamalo? Fotr vidim, da je uredu, odmara. heheheheh

  Pa zgleda, da mamo vsi to manijo s plesom … tut jst sem to počel … ja to je res en tak trenutek, ki ga nikol ne pozabiš … lepo … je za očeta res ena posebna izkušnja, če ma hči … nekoga, ki je tako neubogljen … to mamo tipi radi … da lahko za nekoga skrbiš … in te tako lepo pogleda se mogoče zasmeji, al pa se samo tebi zdi, da se je nasmehnila, pa si že čist blesav od ponosa, … nasmejala se je, … ne tata je rekla … res prsežem 100% …. in se ti potem vsi režijo

  jp lepo (malce nostalgije) uživajte se kaj vidmo …

 15. Freycha, dne 11.08.2007

  Matej, se strinjam s tabo, čeprav ti moram povedati iz maminega vidika, da smo čisto iste in nas enako gane. Je pa zagotovo lepše in bolj prijetno za pogledati blesavega očka, kot mamo. Za mame je nekako “normalno”……
  Evo,še en mesec, pa se vidimo…. juupiii ;-)

 16. solinar, dne 18.08.2007
  solinar

  tastr…sem slišal ja da so Pesmi štirih iz leta 98 v digitalni obliki…jeeee,Aleš car…zdaj pa treba to samo še dobit v roke :-) ))
  ti verjetno že imaš !?

 17. Matej, dne 18.08.2007

  Itak, ma tut Rok, tko, da si ti na žalost zaenkrat edini udeleženec brez…

  Sem mislu, da bi se ta teden kaj oglasili do vas, da bi ti prnesu DVD, pa sem zbolel (funkcioniram čist OK sam se bojim zarad NEži), tko da na žalost drugič… lp Princeskama in tebi

 18. TeeNah, dne 6.11.2007

  Pozdravljeni,

  sama še nisem starš, me je pa tale blog resnično ganil…. blagor Neži, očitno ljubljenemu otroku, da ima takšne starše!! Predvsem “očija” ji zavidam – no ja, preivoščim ji ga iz srca, ampak si po tiho še vedno želim, da bi tudi jaz izkusila brezmejno ljubezen :) :)
  Žvljenje je lepo zaradi takšnih ljudi!!!

  SREČNO DRUŽINICI

 19. [...] ji čez obraz spreleti velik nasmeh. Občutki so res nepopisni – nekako takšni kot takrat ko sva prvič plesala. Naša malčica nato spi, če imamo srečo seveda, tudi več kot dve uri, največkrat pa ji uspe [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !