Faraoni

Moji hčeri se dogaja….sicer sama še ne dojema najbolj kaj vse se dogaja okoli nje, se pa dogaja kar precej. Že nekaj časa sem vedel, da bo 21.avgusta v San Simonu koncert ob 40 letnici delovanja skupine Faraoni. Še preden se je Neža rodila, sem vedel da bom na tem dogodku, saj Faraone rad poslušam. Bil sem pa prepričan, da bova našla varuško (nono) in da bova sama uživala ob zvokih slavljencev in njihovih gostov. Zaradi slabega vremena none nisva angažirala, ampak sva se odločila, da gremo tja kar vsi trije, da okusimo atmosfero, da slišimo glasbo v živo, saj sem sam nasprotnik novodobnih “zvezd” ki znajo samo odpirati usta na playback in lepo izgledati. In prišel sem na svoj račun.

Fešta se je začela sicer že ob 19 uri, ko je na oder stopil Roxie Band, za njimi je bila skupina, katere se nisem zapomnil imena, saj smo prišli kasneje na prizorišče, smo pa slišali njihova zadnja dva komada, sicer priredbe, ampak odigrano dobro in z ” jajci ” . Nastopajoče je povezoval DJ Lovro ,kateri me izredno spominja na Vinka Šimeka – ne sicer vizuelno, po glasu pa zelo, saj ima enako piskajoč glas kot on. Stane Bakan Band je pokazal, da so mački v rok’n'rollu – stari rock obvladajo in res je Stane, kot je Lovro opazil slovenski Keith Richards. Na odru so ga zamenjali fantje iz skupine Plava Jabuka, kateri so zaigrali nekaj lastnih skladb. Za njimi so se spotili tudi primorske legende Platana, katere poznate z znamenitnih obalnih šagr, če ste domačin seveda.

Nato pa je završalo. Lovro je še vedno bral tekst, prepisan z njihove spletne strani, mi vsi pa smo seveda nestrpno pričakovali slavljence. In prišli so…legende ki še živijo in naj živijo še dolgo, da jih vidimo čez deset let ob njihovi 50 obletnici delovanja (kljub temu da vmes devet let niso delovali)…Enzo Hrovatin, Piero Pocecco, Karel Jaksetič in pa seveda Nelfi Depangher, ustanovni član Faraonov. Za sam štart se jim je na odru pridružil Tulio Furlanič in z njimi zapel eno njihovih najstarejših pesmi – Matra, nato pa so sami začeli, predvidevam,da zaradi slabega vremena, kar z udarnimi hiti: Tu je moj dom, E Tristemente, V San Simonu in po vsej verjetnosti še vse ostale pesmi, katere so zaznamovale njihovo delo.

Zakaj po vsej verjetnosti? Začelo je čedalje bolj deževati in ker sva bila z najino Nežo v vozičku, sva na žalost morala čimprej zapustiti prizorišče spektakla. In hvala bogu, da smo to storili, saj ko smo prišli v varen objem našega doma se je zelo ulilo z neba, tako da bi bila midva res mokra kot miši, Neža pa ne, saj sva ji voziček uredila s pripomočki, tako da ne bi mogla do nje niti samcata kapljica dežja.

In Neža…hmm, malce me je razočarala :-) …slišala je dva, tri komade od Stane Bakan banda, nato pa je utonila v sen. Kdove kaj je sanjala…ko sem jo gledal sem opazil, da se v spanju smehlja…nekaj sanja, ali pa ji je všeč glasna glasba v živo…mogoče ji bodo všeč tudi Faraoni, kot so všeč njenemu tatiju. Neža ima srečo, da živi na Obali…če so v preteklosti tu delovali izvrstni bendi kot so Kameleoni, Prizma, Bazar, še delujoči Faraoni, potem se tu ni za bati, da ne bi bilo dobrih ansamblov, kateri bodo polnili plesišča in koncertne odre.

Za skupino Faraoni in pa zase, si želim še tole…da bi delovali vsaj še deset let, da bom na njihovo petdeseto obletnico prišel z roko v roki s svojo takrat deset let staro Nežo in  njeno mamico, in da bomo uživali v njihovem ” špilu ” do jutra in nadoknadili, kar smo sinoči zamudili.

Bravo Faraoni…kar tako naprej.

Za “oboževalce” najine Neže pa najnovejše slikice.

  Tule počiva   :-)          kako paše ta mreža…

Takole pa uživa v vodi Greš k meni uživat? Me prvič vidiš?

 • Share/Bookmark

6 komentarjev na "Faraoni"

 1. Freycha, dne 23.08.2007

  jaoooo kak cukerček je Neža… pa kak pogled ima…… iiii komaj čakam, da jo vidim tudi v živo!

  Pa vesela sem, da smo dočakali nov zapis ;-)

  Pa veseli me, da vama je uspelo priti na koncert, pa čeprav nista mogla vsega poslušati in gledati……….

 2. Sabina, dne 23.08.2007

  No, škoda ki ni slišala še Ivančiča z njimi. Sen velika oboževalka faraonov lahko mi kaj na mail pišete. LP

 3. Stone, dne 23.08.2007

  Mala je prava princeska.

 4. Viljem, dne 23.08.2007

  Faraoni so jo uspavali. Na slikah si pravi srček.

  V vodi zgledaš kot mala navihana radovednica.

 5. DeeDee, dne 25.08.2007

  Lepo, da ste šli kar vsi skupaj…in super, da ste se imeli tako lepo, če izvzamem dež! Jaz jim tudi želim še na mnoga skupna leta…

  Neža na slikah pa cuker, kot zmeraj :)

 6. Jazzy, dne 28.08.2007
  Jazzy

  Jest sem si ogledala faraone, in bla je super feštaa ;)

  Tamala je pa prava lepotička ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !