Otroška soba

Hja, marsikdo bo rekel, češ, vi ste se pa pozno odločili urediti svoji hčeri svojo sobo. Izgleda res tako.Ampak stvar je drugačna. Kot vsi bodoči starši, sva tudi midva hotela še pred rojstvom najine Neže urediti sobo, pa tega ni “dovolil” Nežin nono, saj je hotel biti zraven pri tem opravilu. In glede na to, da se zdravi za rakom in je bil takrat zelo šibak, brez moči, pa tudi volje, sva mu ugodila in mu obljubila, da bo vodja projekta pri polaganju laminata.

Pa je prišel teden, ko naj bi začeli s projektom otroška soba. Moja draga se je takoj javila, da hoče prebeliti sobo. Zmenila sva se, da se tisti dan sam vseskozi ukvarjam samo z Nežo – glede na to, da malčico dojimo, jo pokličem samo takrat, ko bo dojenčica lačna. Zelo fino, sem si mislil, tamalo bom pa že porihtal, sam pa bom imel dosti časa za internet, TV, pa kakšna kitica dremanja bo sigurno padla. Ha, pa sem delal račun brez krčmarja. Vedel sem, da naša Neža čez dan spi zelo malo, ampak da skoraj nič, me je pa zelo šokiralo. Od šestih in pol zjutraj do sedmih zvečer je malčica spala celih uro in petnajst minut v štirih delih – najdaljši je trajal 25 minut. Vmes pa je počela marsikaj – bilo je nekaj krčev, bil je jok, dosti smeha, pogovarjala sva se, pela, poslušala radio pa zvok sesalca – ta zvok ji je itak najljubši :-) .Tudi uspavati je ni težko – moraš jo imeti v naročju in zraven najmanj stati, še bolje pa je, da hodiš. Bog ne daj, da se z njo v naročju vsedem.Takoj mi da vedeti, da ji to ni všeč in naj se potrudim, da bo zadovoljna z menoj.

Skratka, zvečer sem bil sesut. Veliko raje bi prebelil celo stanovanje, kot pa še enkrat dal to skozi. Vsa čast moji ljubezni in vsem mamicam, ko so s svojimi dojenčicami cele dneve in noči in to zdržijo. No, tudi jaz bi, če bi tako naneslo, ampak mi ni potrebno saj Mirjam res obvlada svoje poslanstvo.

Naslednji dan pa sva z nečakom od Mirjam, seveda pod nadzorom tasta, položila laminat, postavila omare na mesto in sobica je dobila lep, svež izgled. Potrebno je bilo samo še malce dekoracije na stenah, velik Tweety na vrata, nov lestenec in kar začutilo se je, da je to njena soba.

Sama soba ni nič kaj posebnega, posebno jo bo naredila Neža s svojo prisotnostjo, s svojim duhom, šarmom, ljubkostjo. Trenutno je sveže pobeljena in po stenah “načičkana” z nalepkami Tweety. Kasneje  jo bo pa itak sama urejala po svojih idejah. Važno je samo to, da je bila narejena oziroma urejena z veseljem, delalo se je s posebnim žarom in z mislijo na njo – sicer nas je pa itak dostikrat prišla pogledat v naročju svoje mamice.

vrata v njen svet omara prostor za počitek

                        Tole je pa zanimivo Še malo…

 • Share/Bookmark

11 komentarjev na "Otroška soba"

 1. senorita, dne 11.09.2007
  senorita

  Res luštna sobica, I like Tweety :) Neža je pa tud cukerček, tko da upam, da bo uživala v svojem malem kraljestvu.

 2. maky, dne 11.09.2007
  maky

  v kolikor bi pričakovala punčko, bi bila sobica zares zelo podobna tej… sploh tweety…

  Tako pa bo zaradi fanteka soba bolj okrašena z medvedeki.

 3. vvooodnarka, dne 12.09.2007
  vvooodnarka

  Lepa sobica ni kaj pripomnit. Diši po deklici in pravljičnemu svetu.

  Lep večer, vvooodnarka

 4. drmagnum, dne 13.09.2007
  drmagnum

  Malo sem prišel na obisk v Nežino sobico. Lepo ste jo uredili.

 5. Ines, dne 14.09.2007

  Luštna sobica!!! Jaz tudi že kar nekaj časa sanjarim o tem kakšna bo Lovrova, češrav bo treba na to še malo počakat. :)
  Pozdravček

 6. Ogledalo, dne 16.09.2007

  Ne bi dala posteljice pred vrata – lahko piha, posebej v mrzlih dneh. Sicer pa luštna sobica.

 7. solinar, dne 17.09.2007

  - ogledalo, sploh nisem razmišljal v tej smeri…hvala za nasvet.

 8. tejci, dne 17.09.2007

  Krasna sobica. Tweety je pa zakon.
  Ni dobro delati račune brez krčmarja, kajne?
  Sicer se pa dan z vašo Nežo sliši nekako podobno kot pri nas. Naši krči na srečo tudi malo ponehujejo, so bolj hudo prisotni le zvečer.
  Mamice smo pa za pleskanje zidov – sem tudi jaz prejšnji vikend belila otroško sobico in tudi mi smo polagali laminat in lepili figurice na zid.
  Moram priznat, da je poseben užitek urejati sobico za otročka.
  Glede posteljice pa – saj verjetno kurite pozimi vsepovsod in ni problem, poleti je pa samo potrebno paziti da ni prepiha.

 9. Matej, dne 17.09.2007

  Čaki še par let, pa bodo na stenah Boyzone, NKOTB itd… hahahahahahahaha …. tut jst že komaj čakam … da me kap

 10. Freycha, dne 18.09.2007

  joj, midva sva bila pa na obisku, pa si ogledovala sobico, pa sploh nisem vedela, da je to čisto frišen izdelek… se posipam s pepelom ;-)

  Res Tweety-ji so zakon, sobica Dite jih je polna – enakih! In prav pašejo notri – v sobico Neže, da ne bo pomote ;-)

 11. Jazzy, dne 21.09.2007
  Jazzy

  iii še jaz bi mela tako ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !