Nič več novorojenček

Danes je moja hči stara tri mesece. Kako čas beži…saj človek kar verjeti ne more, da je minilo že toliko časa od dneva ko se je rodila.

Kako drobcena je bila, nebogljena….s strahom sem jo v porodnišnici pol ure po rojstvu prijel v naročje in bil ponosen kot še nikoli. Danes nisem nič manj, temveč še bolj, saj vsak dan sproti opažam spremembe pri njej. Ko gledam slike izpred treh mesecev in jih primerjam z zdajšnjimi, skoraj verjeti ne morem koliko je zrastla, pa dobila na teži…sedaj je prava dojenčica – polne roke, polne noge…lepi podplati in prstki na nogah…rokice so že v raziskovalnem delu, okušane vsak dan vsaj 100 krat…slinimo se maximalno kolikor se da, tako da že kar redno uporabljamo slinčke.

Neža je še vedno nebogljena, drobcena ni več…ko hoče, se že “pogovarja” z nama, se jezi – predvsem na vrtiljak nad posteljico, veliko se smeji, tudi joče ko ji kaj ne paše…rada se sprehaja, no, takrat hitro zaspi – verjetno je to znak, da ji paše na svežem morskem zraku. Zelo rada je nagec, predvsem na previjalni mizi – ona tam resnično uživa,  se smeji, pogovarja, telovadi, afne gunca…zdi se mi, da je to njen trenutno najljubši kotiček.

Kaj bi vse zamudil če ne bi bilo Neže…tega prej nisem vedel, sedaj vem…rad jo imam, zelo rad…ker vidim, kako hitro čas teče in posledično temu Neža raste in se razvija, se bom potrudil, da bom še bolj užival vsak preživeti trenutek z njo, tudi tiste trenutke, ko bi človek najraje imel v ušesih kakšne čepke :-) .

Trenutno delam cele dneve, in to štirinajst dni skupaj…uff kako pogrešam Nežo, pa njeno mamico tudi, da ne bo pomote…med razmišljanjem o svojih dveh dekletih se mi večkrat prikrade misel o še enem dojenčku,  saj mala Neža raste. Če se bo zgodilo, naj se zgodi – pa bo dobila naša dojenčica bratca ali sestrico.

 Neža še enkrat – vse najboljše za dopolnjene tri mesece oz. trinajst tednov. Tebi pa tudi hvala, ker si naju z mamico tako osrečila in resnično uživava živeti s teboj, tako kot upam, da tudi ti z nama.

Me spet slikaš? Jaz in moj Miško S tatom v San Simonu

 • Share/Bookmark

8 komentarjev na "Nič več novorojenček"

 1. majrim, dne 28.09.2007
  majrim

  tudi medve te pogrešava…noro…in verjemi,da nama še kako manjkaš….bi res imel še enega takega sončka??

 2. Lily, dne 28.09.2007

  Vse najboljše Neža ;-)

 3. tina, dne 29.09.2007

  Danes sem prvič zasledila tvoj blog,kateri me je presenetil.V pozitivnem smislu.Moram si čas vzeti in prebrati cel tvoj blog,saj sem prebrala samo zadnje tri objave.Zdi se mi,da si takšen kot moj mož,ki bi dal in naredil vse za družino.Iz vsake napisane besede se čuti,koliko ti je do najbližjih.Lepo.So mi všeč takšne pozitivne zgodbe,sploh pa,če so iz resničnega sveta.Le tako naprej.

 4. tina, dne 29.09.2007

  Na najvažnejše pa pozabila:
  Neža,vse najboljše!

  PS:Lepo ime ste izbrali za svojo hči.

 5. drmagnum, dne 1.10.2007
  drmagnum

  Neži čestitke. Vama pa veliko ljubezni. Sreča je na vajini strani.

 6. Jazzy, dne 1.10.2007
  Jazzy

  Čestitke Nežika…
  kake lepe plave učke ma… tole bo prava lepotička ;)

 7. Viljem, dne 3.10.2007

  Odkar smo se zadnjič videli, imaš že drugačno frizuro.
  Pa videl sem, da že kravce paseš. Lepo napreduješ.
  Z babi komaj čakava, da Te pocrkljava.
  Pozdravi očija in mami in zdravi ostanite!

 8. tejci, dne 7.10.2007

  Čestitke Neži!
  Ja, kako čas beži, trije meseci so že naokoli. Jaz tudi spoznavam, da je najbolje čim bolj uživati vsak trenutek z našo sončico, ker tako hitro raste. Se je pa lepo spominjati rojstva.
  Neža je pa res tak cukrček. Ji morski zrak očitno dobro dene.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !