Koncert za Nežo

Že dolgo časa sem obljubljal, no, hmmm, ne ravno obljubljal, je bilo vse bolj v moji glavi, da je čas, da svoji Neži kakšno pesmico zapojem tudi ob spremljavi kitare. Že v začetku tedna sem si zadal, da se bo to zgodilo ta vikend. Sicer to ni nič kaj takšnega, tako težkega, ampak vseeno, …je varno spravljena na vrhu omare…ob trimesečni dojenčici pa je že vzeti nekaj z visoke omare podvig.

Zaradi dopustov sem štirinajst dni delal po cele dneve – Nežo sem zelo malo videl, saj ko pridem zvečer domov ona že sanja svoje sanje. Komaj sem čakal sobote, ko sem delal samo dopoldan in po kosilu je kitara že bila v bližni mojih rok. Na novo uglašena je čakala na pravi trenutek. Tudi ta je prišel…moja draga se je nekje izgubila – verjetno je kaj pametnega počela,v najslabšem primeru pa je sedela pri računalniku in prebirala sveže objave na Ringaraja portalu. Zelo rad sem sam z Nežo, že od vsega začetka najinega druženja, saj mi to zelo dviguje samozaupanje pri delu z dojenčkom. Saj joče, ampak ob tem vidim, da jo znam potolažiti na takšen ali drugačen način, norčav ali pa malce bolj resen.

Do spanja dojenčici ni bilo, sva pa prišla že do tiste faze, ko se hoče pogovarjati in takrat je zelo dovzetna na vse zvoke. Kako lepo in milo gleda ko te posluša…jaz se kar topim, ko jo gledam tako sijočo in srečno v moji bližini. Zelo čudno je gledala to veliko, črno reč v mojih rokah – in kako so se ji usta odprla od začudenja, ko je zaslišala, da ta reč oddaja čudne glasove. Začel sem igrati in peti otroške pesmice katere so mi prišle na pamet: Naša četica koraka, Čebelica Maja, Čuk se je oženil, Ringa ringa raja in podobne pesmice za otroke. Od vseh jo je najbolj impresionirala Huda mravljica – verjetno zato, ker ji jo pojem že od njenega rojstva. Ker že lep čas nisem brenkal, so me že začeli boleti prsti, pa sem si rekel, da na hitro še nekaj za svojo dušo, pa da vidim kaj “vžge” pri dojenčici. Na Queene ni trznila, na Dylana prav tako..na koncu pa sem se spomnil še na eno, katero ji tudi pojem od vsega začetka – predvsem takrat, ko jo imam v svojem naročju…tako pridno, mirno, spokojno – to je pesem od Faraonov, Ti znaš. Nisem mogel verjeti svojim očem in ušesom – obraz se ji je spremenil v en sam sijoč nasmeh, povrhu vsega pa je še začela zraven spuščati glasove, kot da bi pela. Bil sem šokiran in sem še danes.

Zavedam se, da Neža ni pela, vem pa, da ji je bilo všeč. Ali je hotela to povedati ali pa je res zraven pela, pa tega ne bom nikoli izvedel.

                            Me spet slikaš?

 • Share/Bookmark

8 komentarjev na "Koncert za Nežo"

 1. drmagnum, dne 9.10.2007
  drmagnum

  Melodije in zven kitare so zmeraj zanimale dekleta. Lep dan tebi in tvojima dvema.

 2. Tine, dne 12.10.2007

  Mene je skoraj malo strah, da bi izvlekel svoj bas klarinet iz kufra in kaj zaigral. :) Zato občasno kaj zaigram na pianino, a je Sari bolj všeč, če lahko sama klofa po tipkah. Če jo skušam zmotiti, mi roke potisne s tipk. :)

 3. Matej, dne 14.10.2007

  Stari, v zadnjem času tudi midva z Lano pospešeno vadiva ples in petje. Čakaj, da jo vidiš … naravn talent … ta bo po mojem še telefonski imenik pela… hehehehehe

 4. Jazzy, dne 16.10.2007
  Jazzy

  “naša” Una, hči mojega najboljšega prijatelja, preneha jokat, takoj ko sliši gals svojega očija.. on je med ostalim “muzičar” in mu ni težko kašno zapet..

 5. Ines, dne 16.10.2007

  Lovro je tudi čisto impresioniran, če mu igram na kitaro, čeprav se je pred kakim mesecem odločil, da jo bo igral kar sam… hm, je mamica mogoče premalo vadila? :)
  Pozdravček

 6. solinar, dne 17.10.2007

  @drmagnum – kitare so vedno zanimale dekleta, ampak sadove so želi ponavadi tisti poleg teh kitaristov …mogoče sem se zato tako pozno naučil igranja tega inštrumenta – šele v vojski. ;-)

  @Tine – mogoče bo pa Sari všeč zvok bas klarineta? :-)

  @Matej – no, no, bomo pogledali ta show v soboto, ko se vidimo ;-)

  @Jazzy – tudi naša Neža tako na široko pogleda, ko zasliši petje, potem pa se počasi čez cel obraz razleze iskren nasmeh.

  @Ines – no, ti imaš že tako velikega sina, da lahko že kaj zapojeta in zaigrata v duetu. :-)

 7. NeMirna, dne 17.10.2007
  NeMirna

  A ha ha ha ha … Solinar – ti zaupam eno skrivnost? Huda mravljica je zakon za Neže!!! Pa Faraoni tud … ostalo pride pa malo kasneje ;)

  ena iste sorte … imensko

 8. cvb, dne 26.03.2008

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !