Prvi glasbeni koraki

Vedel sem da se bo to zgodilo, saj sem sam ljubitelj glasbe. Vseskozi, tako doma kot v avtu poslušam glasbo, zelo rad zabrenkam na kitaro, se kdaj pa kdaj vsedem za klaviature, si žvižgam tisto prvo jutranjo pesem katero slišim po radiu…glasba mi veliko pomeni – sicer sem pa v preteklosti tudi služil z njo, tako da je res zvesta spremljevalka skozi vsa moja obdobja, katera sem preživel.

V nedeljo sta moji punci zganjali norčije in na tla privlekli tudi razna glasbila za otroke. Tokli sta po bobnih, tamburinih in podobnih tolkalih in se zraven smejali da ju je bilo užitek gledati. Ko sem jih tako gledal me je prijela nezaustavljiva želja po igranju. Ker že lep čas nisem igral na klaviature sem jih takoj priklopil in začel igrati otroške pesmice. Neža se je umirila in z odprtimi usti gledala čudo, iz katerega se je slišala glasba. Začela je tudi stegovati rokice proti Yamahi in ni bilo vprašanja, da ji ne bi ugodil te njene želje.  Posadil sem jo zraven, oči so se ji zasvetile in začela je udarjati po tipkah. Kakšen nasmeh je bil to – glasen, slinast, razsposajen. Oba z mojo ljubeznijo sva uživala ob pogledu nanjo…kako tudi sama uživa in gleda tiste lučke, zraven pa posluša svoje ustvarjanje.

                             glasbenica Neža

Zgleda, da bo tudi Neža vzljubila glasbo – rada jo bo poslušala, saj jo rada poslušava oba njena starša, če jo bo pa rada ustvarjala in preigravala bomo pa videli, kaj bo prinesel čas.

 • Share/Bookmark

7 komentarjev na "Prvi glasbeni koraki"

 1. Jazzy, dne 7.11.2007
  Jazzy

  oo ti cukrček … ;)

 2. Ines, dne 8.11.2007

  Bosta lahko z Lovrom kako skupaj “urezala” :)

 3. Jazzy, dne 8.11.2007
  Jazzy

  lahko pa en baby band ustanovite :)

 4. solinar, dne 8.11.2007

  To bi blo zanimivo naredit…atraktivno bi sigurno bilo, paša za oči tudi…kolk bi blo dobro za ušesa je pa že druga zgodba :-)

 5. Jazzy, dne 8.11.2007
  Jazzy

  jih bomo dali na mute :)

 6. zdravje, dne 10.11.2007

  Jabolko ne pade daleč od drevesa, ane? :-)

 7. solinar, dne 20.11.2007

  Upam da res…da bo deklica zaljubljena v glasbo – tako ali drugače…glede na to, da z drago nonstop nekaj pojeva, pa tudi Neži vseskozi nekaj brundam, verjetno glasbe ne bo sovražila. :-)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !