Spanje in zbujanje

Ko sončni žarki počasi zapuščajo obličje naših krajev, in se začne mrak spuščati okoli naših domov, se naše življenje počasi umirja. Pripravljamo se na takšen ali drugačen način na zasluženi počitek. Eni gredo v posteljo kar kmalu drugi pa kasneje. No sam sem v tisti skupini, katera hodi spat tam okoli 22 ure – odvisno spet, če je kaj pametnega na televiziji.

Naša Neža pa je ena izmed tistih ki ima svoj urnik zelo zgoden. Malce pred 18 uro že postaja tečna in takrat jo je potrebno še animirati da ne tečka, pa tudi da nam ne zaspi še preden je preoblečena v pižamico. Če imamo srečo jo tako držimo pokonci tja do 19 ure, največkrat pa naša lepotička zaspi že malce prej. Neža ima pač takšno zgodnjo uro in zaradi tega se ne sekirava preveč – kakor ji paše. Zbuja se nekako trikrat na noč in po dojenju nazaj zaspi. Četrtič je pa ura tam nekje okoli  5 zjutraj – takrat jo Mirjam prinese v najino posteljo in skrb nad njo prevzamem jaz. Njena mamica se obrne vstran in zasluženo in v miru (recimo) :-) odspi nekaj kitic, sam pa dokaj nahitro Nežo uspem uspavati.

Te občutke, ko tvoje dete zaspi ob tebi se ne da opisati. Ko tako poslušam njeno dihanje ob sebi, ko tako spokojno spi se mi kar malce blede od sreče. Še preden zaspi se pa skoraj vedno stisne k mojemu obrazu in s tistimi rokicami se nekako poizkuša dotakniti obraza in ko ji to uspe se ji čez obraz spreleti velik nasmeh. Občutki so res nepopisni – nekako takšni kot takrat ko sva prvič plesala. Naša malčica nato spi, če imamo srečo seveda, tudi več kot dve uri, največkrat pa ji uspe vsaj dobro uro. In takrat so vsa jutra tako lepa; če se delam da spim, me poizkuša zbuditi z rokicami in če tako ne gre, začne zbujati z svojim glasom – najprej potiho, nato pa čedalje glasneje. In ko vidi da odprem oči,takrat sem sigurno cel moker, saj če imam obraz blizu njenih ust, me celega oslini :-D Prav vidi se ji, da je srečna in komaj čaka na najino jutranjo telovadbo.

                  Takole se igram s svojim tatom

Najina telovadba je sestavljena od trebušnjakov po njeno, nato kolesarjenje po zraku z nogicami, potem pa se prime za moje prste in jo moram potegniti v sedeč položaj. Po njenih reakcijah vidim da ji to zelo paše. Ona bi seveda kar sedela, sedaj zadnje čase pa opažam, da se hoče že postavljati na svoje noge. Deklica malce prehiteva, ampak se lepo pogovorim z njo da jo to še vse čaka. Kot da razume kaj ji govorim s početjem kmalu preneha. Je res pridna in ubogljiva ta najina Neža. Vprašanje je, do kdaj bo tako :-)

Med tem časom Mirjam vstane, segreje kopalnico in pripravi vse za preoblačenje naše tamale. Takrat je tudi čas, da jo oddam v njene skrbne roke. Sam pospravim posteljo, srečen in komaj spet čakam na naslednje jutro, ko bova z Nežo spet norela v postelji. Vedno sem rad zjutraj potegnil v postelji in dremal še kakšno urico. Tega sedaj ni več in včasih se zalotim, da bi mi res prijalo še kaj takega…ampak jutra z Nežo in mojo Mirjam so nekaj fantastičnega in tega ne menjam za nič na svetu.

          v svoji postelji  pogovor z rožico

          -)  Včasih spim tudi v pomožni posteljici pri noni…

 • Share/Bookmark

21 komentarjev na "Spanje in zbujanje"

 1. majrim, dne 20.11.2007

  se strinjam,da so jutra najlepša…in hvala ti,ker mi dovoliš pdspati uro ali dve v miru:))…res si boljšega partnerja ne bi mogla želeti…kdaj me boš pa zasnubil???

 2. solinar, dne 20.11.2007

  Hehe…kaj je bilo pa tisto na Krku :-D … pa prt? hehe…

 3. zdravje, dne 20.11.2007

  Ta prelepa jutra s tvojo deklico ti bodo zagotovo za vedno ostala v srcu.
  Grela te bodo, ko bo prišel kakšen “mrzel” dan.
  Uživaj še naprej v družbi tvojih dveh princesk!

 4. minnie, dne 20.11.2007
  minnie

  Samo pazi s tem slinjenjem po obrazu; to je počela tudi moja sestra in je od očeta na ta način (preko nosu) fasala meningokok in pristala na urgenci v komi. Pa tudi kakšne druge stvari se lahko tako naleze ;)

 5. solinar, dne 20.11.2007

  @minnie…hvala za opozorilo…drugače pa zelo gledam, da me ne slini po nosu in ustah, saj vem kakšni bacili so na teh mestih.

 6. solinar, dne 20.11.2007

  @zdravje…upam da bo teh “mrzlih” dni čimmanj :-)

 7. Jazzy, dne 20.11.2007
  Jazzy

  ko pogledam slikice te vaše nežke, mi se tkoj nariše nasmešek na obraz.. tok je lušna kot en mali sonček… ;)

 8. majrim, dne 20.11.2007

  jazzy….pridi do izole na kafe,pa ti jo posodim za kako urco:)))

 9. solinar, dne 20.11.2007

  Opa, opa…o kakšni posoji se pogovarjamo? Lahko posodimo avto, pa tadrug avto, kakšno posodo, vrt, karkoli posodimo – Nežo pa jaz nikomur ne posodim :-) …no,Jazzy, tebi jo posodimo ko bomo na kavi – takrat se lahko ukvarjaš z njo ;-)

 10. Jazzy, dne 20.11.2007
  Jazzy

  no sej je že čas, da se primorski blogerji spoznamo a ne.. obljubim, da si kmalu vzamem cajt in vas pridem obiskat ;) če ste pa kej na lucijskem koncu si vedno lahko vzamem čas za kavico ;)

  aja solinar hitro si naredi printscreen siolove prve strani, da bo mela nežka za spomin ;)

 11. solinar, dne 20.11.2007

  Imam prijatelja v tistem koncu, tako da je tud ta varianta mogoča…printscreen pa sm že naredil – za spomin…vseeno hvala za opozorilo.

 12. Jazzy, dne 20.11.2007
  Jazzy

  No z veseljem vas vabim na kavico.. ;) Nežčika bo pa dobila kaj drugega namesto kavice ;)

 13. majrim, dne 20.11.2007

  bi res že bil čas da gremo…na kavo…samo za zmenit se je..

 14. jakob007, dne 20.11.2007

  1.učili smo se, da tisti, ki gredo kmalu spat in se zgodaj zbudijo imajo urnik škrjančka.
  tisti, ki pa gredo pozno spat in pozno vstaneje imajo urnik sove :D
  potemtakem sem jaz podoben škarjančku ;)

  2. si misliš, da te takšno majhno bitjece osreči? :D mi smo zdaj vsi ful srečno, ko imamo oskarja in se z njem tudi zabavamo ;)

 15. solinar, dne 22.11.2007
  solinar

  Nikoli si nisem mislil, da te to majhno bitjece tako osreči…ko pa postaneš očka pa spoznaš to resnico. Kljub temu da je včasih težko, je lepo biti očka :-) …to je sreča, kot je sreča biti partner moji Mirjam.

 16. majrim, dne 22.11.2007

  zakaj me vsak dan znova spraviš do solz 43S’?!”…DO SOLZ SREČE,DA NE BO POMOTE…KOT VIDIŠ MI POMAGA NEŽA PISAT x c d xdxaysy323

 17. jakob007, dne 25.11.2007

  solinar,
  jaz sem to resnico že spoznal (sem bratec, da ne bo pomote ;) )

 18. solinar, dne 26.11.2007
  solinar

  Draga moja…me veseli da jočeš od sreče – čimveč takšnih solzic želim na tvojem obrazu ;-)

 19. solinar, dne 26.11.2007
  solinar

  @jakob…sam sem tudi že spoznal to resnico, Nežo jo bo pa tudi zasigurno – enkrat kasneje verjetno ;-)

 20. bamboo, dne 28.11.2007
  bamboo

  kako navihano gleda tale vasa Nezika :)

 21. solinar, dne 29.11.2007
  solinar

  Je res mala navihanka…pridna navihanka ;-)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !