Gu-Gu in Neža

Naša mala dojenčica obožuje glasbo. To je verjetno po mamici, ki rada posluša skoraj vse zvrsti glasbe, pa tudi malce po meni, ki pa sem okusil glasbo tudi drugače.1

Neža uživa ob zvokih kakršnekoli glasbe ; oživi in čez obraz se ji nariše en velik nasmeh,  z očmi pa me išče po prostoru, saj ve, da jo bom stisnil v naročje in z njo norel, plesal, se stiskal…ena sama velika sreča jo je.

Sinoči po dolgem času z daljincem najdem nacionalno televizijo in ugledam najavo skupine, katero sem zelo rad poslušal v svojih mlajših letih. Nisem mogel verjeti svojim očem ko sem jih ugledal – Čarli, Tomo, Igor, Roman in Vidic…aaaaa, skupina Gu-Gu.2 :-) V trenutku sem se v mislih preselil več kot dvajset let nazaj, v istem hipu, pa sem že dajal televizor na glas in prijel Nežo v naročje in zaplesal. Oba sva bila srečna. Plesala sva in uživala ob lepih pesmicah; Sam po parku, Mi imamo se fajn in Ljubica mojga srca. No, sam sem zraven tudi pel, užival pa še toliko bolj, ker sem imel v objemu svojo princesko. Ona pa se je smejala, poslušala mene, poslušala glasbo in se slinila.3

Tako se je 28.decembra zgodilo troje; Neža je praznovala svoj mini rojstni dan4 , dobila je nov zobek, sam pa sem po dolgih letih zopet ugledal in slišal Gugujevce – zgledalo je, kot da so njej igrali ob teh dveh njenih dosežkih. :-)

Bravo Neža, bravo Gu-Gu…upam da pri tebi kmalu spet ugledam nov zobek, Gugujevci pa naj me razveselijo z kakšno cd ploščo uspešnic na policah trgovin, da jo kupim svoji hčeri.

                                    A sem lepa v tem krilcu?

 1. Hodil sem v glasbeno šolo - harmonika , v JLA pa sem se naučil igranja na klaviature,bobne in kitaro []
 2. v 80′ letih ena najpopularnejših skupin pri nas []
 3.  včeraj je dobila svoj tretji zobek []
 4. 6 mesecev []
 • Share/Bookmark

25 komentarjev na "Gu-Gu in Neža"

 1. vid, dne 31.12.2007

  :D verjemi ali ne. najin oči je gugujevec igor. ker igra na klavir, ga igrava tudi midva. lahko verjameš ali pa ne… vid

 2. solinar, dne 31.12.2007
  solinar

  Ajoj kako je majhen ta svet :-D …seveda ti verjamem da je tvoj oči gugujevec Igor – me veseli da “poznam” njegova sinova ki sta fajn fanta. Pozdravi ga kljub temu, da me ne pozna ;-)

 3. Zvita T.v., dne 31.12.2007
  Zvita T.v.

  Jst sem se zaljubila v komad Ljubil bi se :)
  Pa tudi F romanca v slogu kina mi je zlooo fajn. Šment, vse so fajne ;)

 4. Zvita T.v., dne 31.12.2007
  Zvita T.v.

  Drugače pa, luštna dojenčica ni kej ;) Ziher je po atiju hehe. Čestitam in čim več lepih trenutkov z njo in mamico v 2008 :)

 5. solinar, dne 31.12.2007

  Marsikaj se je dogajalo ob njihovih hitih ;-) hvala za kompliment mali Neži…hvala za lepe želje enako tudi tebi.

 6. kamper, dne 1.01.2008
  kamper

  torej se je že odločila kaj bo ko bo velika :smile:

 7. Buska, dne 1.01.2008

  Bravo Neža za pol torte in pol svečke:-) in za še en zobek. Zelo lepo, da sta se očijem zavrtela na Gugujevce. Želim vam, da bi vam bilo vedno tako lepo. Jaz na zobke še vedno čakam, prav tako na pol svečke in pol torte, ampak starša imam pa prav tako zlata kot ti. Vse najlepše v leto 2008 vam želim. pa pa, Neža

 8. zdravje, dne 2.01.2008

  … “Mi imamo se fajn” pa tudi ti lahko 100 % zatrdiš, ane :-)
  In ti imaš celo dve ljubici v srcu! ;-)

 9. jakob, dne 2.01.2008

  igor je najmlajši član gu-guja in igra na sintisajzru ali kar prenosnemu klavirju. sicer je odštudiral grafično akademijo in je sicer grafični oblikovalec. lani je imel razstavo slik in se ukvarja predvsem na grafičnem področju.
  njegove risbe pa lahko vidite predvsem v zbirki blazno resni, podpisal se je pod mnogo i.bizjakovih knjig, naredil pa je kar nekaj stripov (novi -teta breda in mimi- izhaja v plusu).

  sicer pa so gugujevci imeli kar nekaj zanimivih prigod za sabo :) pa jih ne bom vse izdal… ;)

 10. solinar, dne 3.01.2008
  solinar

  @jakob…malce zgodovine o Guguju poznam, kaj se je pa z ostalimi dogajalo pa niti ne, razen za Čarlija in tvojega očija..verjamem, da so imeli kopico zanimivih pripetljajev in le ne izdaj tega nikomur, saj so to samo njihove ;-)

 11. jakob, dne 9.01.2008

  solinar,
  o ostalih bi moral podrobneje vprašati očka, ker o njih bolj malo vem… :) sicer pa je bil čarli (če se ne motim) več kot 5krat zapored izbran za najboljšega basista v Jugoslaviji. sicer pa se v skupini guguja morda spomniš tomne dimnika – čoča, bobnarja, ki se je kasneje razšel.

  lp!

 12. tejci, dne 11.01.2008

  Oh, Gugujevce sem tudi jaz rada poslušala še v osnovni šoli. Saj njihovi hiti so kar zimzeleni, sploh Ljubil bi se in Sam po parku.
  Živo se spomnim tudi komada Riba smrdi, čeprav ga po radiu nikoli nisem slišala. Ja, lepi spomini.
  Čestitke Neži za pol leta in naj še naprej tako lepo pleše z očijem.

 13. solinar, dne 13.01.2008
  solinar

  @tejci…hvala za čestitke, plesala pa še bova – še velikokrat ;-)

 14. JOZEF, dne 29.06.2008

  gugu jev se zelo dobro spominjam saj sem jih poslušal najrajši od članov sem pa igral skupaj z Marjanom Vidicem pri skupini Magnet iz Murske ,kjer smo med drugim spremljali Simono WEISS v njenih najbolj popularnih časih ,ko je polnila Tivoli,Tabor….

 15. solinar, dne 30.06.2008
  solinar

  @Jozef…spomnim se tudi Magnetov – sem plesal na vaše muziciranje ;-) to so res bili lepi časi :-)

 16. JOZEF, dne 30.06.2008

  ja takrat so bili še časi ko so igrali tisti ki si to znali ne pa kot danes da lahko že vsi igrajo!

 17. solinar, dne 30.06.2008
  solinar

  @jozef…ja, kot praviš – takrat so bili na sceni tisti ki so znali,..no, na žalost pa danes bolj kot ne obvladujejo sceno tisti ki lepo zgledajo in znajo odpirat usta, ko je potrebno nastopit v živo, pa zmrznejo…škoda da je temu tako.

 18. JOZEF, dne 30.06.2008

  ja gu-guji so res,res znali igrati,spomnim se ko so prvič prišli v Prekmurje smo jih poslušali z odprtimi usti-takrat je še bobne igral Tone Dimnik-ČOČ,za razliko od takrat tudi zelo popularnioh Rendez-vous,ki pa so v ŽIVO bili vedno šalabajzerski band ampak so se že takrat znali dobro prodati,

 19. solinar, dne 30.06.2008

  Rendez Vous je bil res bolj tako, tako, pa vseeno dosti boljši od marsikaterega benda danes…zelo sem pa sam užival ob zvokih Bazarja in Čudežnih polj – oba benda super tudi v živo.

 20. Aleš, dne 12.11.2008

  No vidim, da tukaj gor dobro poznate slovensko glasbo. A mogoče kdo ve, kje bi dobil pesem Le spomin od Gu-Gu?

 21. solinar, dne 12.11.2008
  solinar

  @Aleš…

  Pesem Le spomin izvaja bivši pevec Gu-guja – Tomo Jurak, tako da najbolje da iščeš po njegovem priimku…če pa ne najdeš, pa ti mogoče celo sam lahko pomagam,saj menda imam celo to pesem…ne vem, nisem prepričan.

 22. Aleš, dne 12.11.2008

  A lahko pogledaš, če jo imaš mogoče? Pa mi pošlješ v obliki mp3. Če bi vedel, kje kupit CD s to pesmijo, bi ga tudi kupil.
  Lp

 23. JOZEF, dne 13.11.2008

  na kateri naslov ti jo pošlJem’

 24. Aleš, dne 14.11.2008

  ako@sta.si

  Hvala!

 25. jozef, dne 12.04.2009

  ne vem zakaj smo prenehali.
  Z TONETOM DIMNIKOM ČOČEM SEM SE ZADNIČ SREČAL NEKJE 99-2000 KO MI JE NAREDIL PAR KOVČKOV
  ZDAJ SEM PA ZASLEDIL DA JE BAJE HIŠNIK V VRTCU V ZALOGU.ALI KDO VE KAJ VEČ?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !