Nov avtosedež

Naša dojenčica vztrajno raste in z lahkoto pridobiva centimetre – pred dnevi sva ji z mojo drago namerila čez 70 cm. Res je že prava skoraj že velika punca – tudi kilogramčki se počasi nabirajo – jih je že preko 9 kg.

Ker imamo že nekaj časa kupljene avtosedeže zanjo, sva bila mnenja, da bi verjetno bil že čas, da vidiva, kako bo mala Neža sprejela drugačen sedež od te dozdajšnje lupinice katera ji je že premajhna. V moj mali avto sva namestila avtosedež malce cenejšega razreda, saj se bo v njem bolj poredko vozila, v večjem avtu pa ima avtosedež Kiddy.

In smo vsi trije dočakali tudi prvo vožnjo naše tamale v “tavelikem sedežu”. Bila je dobesedno navdušena, saj je bilo to zanjo nekaj novega – z veseljem je opazovala okolico in obenem kričala. Prav z užitkom jo je bilo gledati in poslušati.

je luštno v njem sedet ;-)  V mojem sedežu se tudi fajn spi

Čez nekaj dni pa smo vajo ponovili, le da takrat z večjim avtomobilom in z daljšim izletom – šli smo v Lipico….Nežo je Kiddy uspaval tako tja kot po poti nazaj. Če pa ni spala, se je prav veselo igrala z igračami ki so v odsnovni opremi tega sedeža.

Zgleda, da sva zadela z sedeži – tako glede varnosti – to nama je najvažnejše, no pa tudi udobnost za najino princesko je pomembna. Kiddy res izgleda malce čudno s to varnostno mizico – važno je samo, da se najina Neža v njem dobro in predvsem varno počuti.

 • Share/Bookmark

12 komentarjev na "Nov avtosedež"

 1. kamper, dne 12.02.2008
  kamper

  Kako lepo,da sta mami in ati poskrbela za varnost in udobje Nežike :lol.

 2. mikimiska, dne 13.02.2008

  Meni je pa tako simpatičen zajček :) .

 3. solinar, dne 13.02.2008
  solinar

  @kamper…skrbi me za njeno varnost in kar bo v mojih močeh, bom tudi storil, da jo obvarujem, tako kot vsak starš svojega otroka.

 4. solinar, dne 13.02.2008
  solinar

  @mikimiška…je lepa zajčica ane? ;-)

 5. tanny, dne 14.02.2008
  tanny

  ni kej, rastejo(mo) :) važno da je varno

 6. Vesna, dne 15.02.2008

  Ahhhh… sem vesela tvojega zapisa. Mi tudi kupujemo oz. zaenkrat še izbiramo. S tem, da najverjetneje še dolgo ne bomo presedlali, saj je Izak lahkokategornik, ima šele nekaj čez 7 kg. In vedno bolj se nagibamo h Kiddy-ju. Ga gremo mogoče jutri v trgovino sprobat.
  Me pa skrbi, da izaku ne bosta všeč dva različna avtosedeža v dveh različnih avtomobilih. Dva Kiddy-ja sta pa malo velik strošek.

 7. solinar, dne 15.02.2008
  solinar

  @tanny…rastejo rastejo ;-) …pred časom smo jo lahko dali na sredo postelje in nas je tam tudi počakala – danes pa ni več tako :-D

 8. solinar, dne 15.02.2008
  solinar

  @vesna…kot sem že napisal, včasih starši malce preveč kompliciramo – moramo poslušati tudi otroke ;-)

 9. bamboo, dne 16.02.2008
  bamboo

  najpomembnejse je, da je varna in, da ji je udobno

 10. zdravje, dne 18.02.2008

  O, se vidi, da ji je prav udobno :-)

 11. solinar, dne 19.02.2008
  solinar

  @bamboo…na varnost sva resnično gledala pri izbiri avtosedeža, glede udobnosti pa slika vse pove ;-)

 12. solinar, dne 19.02.2008
  solinar

  @zdravje…Neža uživa, da kar zaspi od udobja :-D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !