Prve počitnice

Odkar sem spoznal vražjo primorko, Mojo ljubezen sem vedel, oz. čutil, da si bom z njo ustvaril družino. Vedel sem tudi, da bo prišel tisti dan, ko se bom po prelepem Krku sprehajal z njo in pa z najinim otrokom. Lansko leto sem to že vedel in nestrpno sem čakal letošnje poletje, ko bo Neža z nama.

Glede na to, da se je Mirjam porodniška iztekla v začetku junija, sva planirala, da gremo v “naš kamp” od 17. do 30.maja.

Priprave in pakiranje je bilo letos kar precej zahtevno, no, vsaj za mojo ljubezen, saj je bilo prvič, da sva morala misliti na najino deklico. Na račun tega, je Mirjam ostala brez nekaj kosov garderobe, saj jo je pozabila doma. Še dobro, da smo pred časom šli v nakup, novega, večjega avtomobila, tako da je bilo prav z užitkom vanj spravljati vse tiste torbe in nahrbtnike z rečmi, za katere sva mislila, da Neža ne bo mogla preživeti. No, midva sva se s tem kar preveč obremenjevala, saj je vse tiste igrače bore malo uporabljala. V kampu je bilo toliko zanimivih stvari zanjo…od vseh storžev, takšnih in drugačnih kamenčkov, mravelj, veveric, raznih ptičkov, ni čutila skoraj nobene potrebe po svojih igračkah.

Vožnja je minila prijetno, malčica je na poti spala, klepetala, opazovala raznoliko naravo, na koncu poti pa tudi rahlo začela nakazovati, da ima počasi te poti dovolj. In na cilju, pred prikolico…aaaaa…ni se mogla načuditi vsem novim stvarem, katere je videla prvič v življenju.

Neža je uživala sto na uro…zdi se mi, da je najbolj uživala na velikem ležišču, saj je lahko spala med nama, podnevi ob dežju pa je rada norela po njem. Najljubša igra pa ji je itak bila odpiranje in gledanje skozi okno, katero je spremljalo glasno vzklikanje in klicanje mimoidočih.

                          S tatom na najljubši poziciji…

Glede na to, da je prvi teden skoraj neprestano deževalo, smo ga vseeno lepo preživeli, saj je bilo to le naše prvo skupno počitnikovanje. Še dojenčica je v tistih deževnih dneh nenormalno veliko spala, tako da sva se tudi midva lepo spočila. Nato pa je prišlo tako težko pričakovano lepše in toplejše vreme. Neži sva napihnila oba bazenčka1 in v njima je uživala, špricala, kričala. Morje je okusila samo z nogicami v plitvini, saj sva čakala še kakšno stopinjo več. No, v ponedeljek se je tudi to zgodilo. Spravila sva jo v Fredov obroč in v njem je dobesedno eksplodirala v vsej svoji vzhičenosti, sreči in veselju. Glede na začetek sezone, ko so moji podplati kar precej občutljivi, sem imel kar precej dela z njo, da sem jo lovil po tisti plitvini, saj je hitro osvojila, kaj mora početi, da se bo gibala tudi v morju. No, drugi dan pa sem jo ukanil, saj sem ga zavezal na daljšo vrvico in stvar je bila pod kontrolo. Ampak, drugi dan teh problemov sploh ni bilo, saj je Neža dobesedno uživala na vodi. Na obrazu je imela tisti prelep, rahel in uživaški nasmešek, opazovala je valove, morsko dno, naju…bila je tako brezskrbna in lepa, da sem vseskozi kar čutil nekakšen cmok v grlu, in bi najraje kar zajokal od vse te sreče. Mamica se je nastavljala jutranjim sončnim žarkom, sam pa sem bil zaposlen z bdenjem nad hčerjo in pa z svojimi mislimi – kako lepo je to življenje ob dveh tako čudovitih dekletih.

Dnevi so hitro minevali ob vseh sprehodih in smehu za katere je velikokrat poskrbela najina princeska. Že na prvih počitnicah je dobila tudi prvega oboževalca – malega korenjaka z Gorenjske.

Konec uživanja je prišlo kmalu. Mirjam se po čudovitem obdobju nosečnosti in porodniške začenja služba, Nežo pa čaka prvi rojstni dan, jesenski odhod v vrtec in še marsikaj na njeni poti življenja.

Uf, moja piška raste prehitro. :-(

Tako varno se počutim ob mamici valovi mi nagajajo tole je pa fino…

s tatom pod tušem tale tovornjak je moj, in tata me včasih posedi na njega in me vozi mmmm njamiii

prvič na kolesu Tole pa res paše, pa še gungam se zraven. Ne me motit,prosim.

                  Pridi se igrat z menoj. moj smisel življenja

 1. v tavečjem sva tudi midva poležavala  :-) []
 • Share/Bookmark

15 komentarjev na "Prve počitnice"

 1. mikimiska, dne 24.06.2008

  Sliši in vidi se super :) .

 2. solinar, dne 24.06.2008
  solinar

  @mikimiška…res je bilo super…uživali smo vsi trije.

 3. thaiss, dne 24.06.2008

  ma ke lepo si to napisal Solinar!!!!

 4. solinar, dne 25.06.2008
  solinar

  @thaiss….hvala za kompliment…nisem gledal, da bi bilo lepo napisano – kar pisal sem in pisal, dodal nekaj fotk in to je to. ;-)

 5. M&M, dne 26.06.2008

  veš kaj…..uživajte še kar naprej in kar naprej, vsak dan…pismo, kk hitr otrok zraste..

 6. solinar, dne 26.06.2008

  @M&M…raste Neža, raste…resnično poizkušamo uživati vsak dan posebej…in imamo se fajn, kljub službam in vsakdanji skrbi ki nas tarejo…

  Lep pozdrav na vaš konec…

 7. kamper, dne 28.06.2008
  kamper

  Ponavljajte čimveč takih trenutkov,vam jih prav privoščim :lol:

 8. snow, dne 29.06.2008
  snow

  jeeee,kak fajn,….imejte se še naprej lepo….in ja,mimogrede bo vrtec,pa šola,pa……

 9. Kristi & Maša, dne 30.06.2008

  NEŽA!

  Veliko sreče in lepih sanj naj ti prinese tvoj rojstni dan!

  Vse najboljše!

 10. solinar, dne 30.06.2008
  solinar

  @kamper…trudimo se, vsi trije, da je takšnih trenutkov v našem življenju čimveč …hvala ti.

 11. solinar, dne 30.06.2008
  solinar

  @snow…hvala ti za lepe želje…enako tudi tebi…vse bo ja,…tud fanta bo enkrat pripeljala domov :-( … hehe…

 12. solinar, dne 30.06.2008
  solinar

  @Kristi & Maša….
  Hvala, hvala, hvala…

 13. vlatka, dne 30.06.2008
  vlatka

  solinar,

  čestitke :) :) VSEM :oops:

 14. vlatka, dne 30.06.2008

  P.S.

  Kaj je mamica? A te bo Neža učila pozirat za fotoaparat? ;)

 15. solinar, dne 1.07.2008
  solinar

  @vlatka…hvala, hvala…itak da naju Neža uči poziranja..je že prava spogledljivka s fotoaparatom ;-)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !