Vrtec

No, prišel je tudi tisti dan, katerega smo se “bali” vsi pomalem..eni bolj eni manj, Neža pa zasigurno najmanj, saj ni vedela kaj jo čaka v naslednjem poglavju njenega življena. Glede nato, da so moji starši na drugem koncu Slovenije, Mirjamovi pa se spopadajo z težko boleznijo, nama ni preostalo drugega,kot da sva jo dala v vrtec.

Mirjam si je vzela 14 dni dopusta – teden prej in teden za uvajanje. Skupni teden so preživele maximalno lepo, nato pa je prišel ponedeljek, ko je Neža prvič prestopila prag vrtca. Bilo je malce jokanja, ampak se je kar hitro potolažila s pomočjo prijaznih vzgojiteljic. Prve dni ni bila v vrtcu po cel dan, ampak je mamica prišla po njo vsak dan kasneje…četrtek in petek pa je tudi že nekaj malega spala – v bistvu je bila že skoraj cel dan sama v vrtcu. Naslednji teden pa se je začelo čisto zares. Zjutraj sem jo jaz peljal v vrtec, popoldan pa je ponjo prišla Mirjam. po pogovorih z vzgojiteljico nama je bilo lažje, saj je povedala, da se Neža hitro umiri in da se jo da lepo animirati. Skratka, povedala je, da je pridna.

 Vrtec je nekako sprejela, le zjutraj je kriza, ko zajoče in te pogleda s tistimi njenimi okicami, ki vpijejo :” bodi z mano!!” .Vedno nato še malce postojim v garderobi, če bi še slišal njen jok, a moram povedati, da jo hitro potolažijo, saj joka ne slišim več. To je zame kar žalosten del vrtca – veseli del pa je tisti del, ko jaz hodim po njo…ko pridem pred igralnico, pazljivo pogledam vanjo, jo zagledam, ona pa tudi v skoraj istem trenutku dvigne pogled in oči se ji zasvetijo od veselja. Hitro se dvigne, roke v zrak in proti vratom; “tataaaaa” …dežurna vzgojiteljica ji odpre vrata, Neža pa skoči v moje naročje in se stisne k meni in potiho govori: “tata,tata” no, včasih tudi mama, saj jo sigurno dosti bolj pogreša kot mene.

Najhujše dni smo po moje dali skozi, no vsaj upam…problem je slovo, tako za njo, kot za naju. Trenutno je na bolniški, saj je prebolela prvo virozico – dobila jo je od mamice. V ponedeljek pa se že vrača v svojo skupino Žogice, kjer se bo spet igrala z ostalimi otroci in “tovarišicami” Dolores, Tatjano, Jadranko in Patricio.

moji dve princeski

moji dve princeski

 • Share/Bookmark

18 komentarjev na "Vrtec"

 1. Eneas, dne 26.09.2008

  Letos hodita v vrtec oba moja fant (5 let in 2,5 let) in se je ta prvi šele sedaj ’skuliral’ – prej je bila dve leti ena in ista pesem Nočeeeeeeeem v vrtec. Ta mali je pa OK. Želim vam obilo sreče.

 2. Janja, dne 26.09.2008

  Želim vam, da bi bila Neža zdrava, ker bo tako lažje sprejela vrtec. Najhujše so prekinitve, verjamem, da bo prišel čas, ko bo v vrtcu zelo uživala. En lep pozdravček iz drugega konca Slovenije, pa lep, sproščujoč in sončen vikend vam želim.

 3. Klavdija, dne 26.09.2008

  Zelo dobro si lahko predstavljam kako je prvič stopiti v vrtec (za vaju in vajino Nežo), saj si že 5 let nabiram izkušnje v vrtcu. Sem namreč vzgojiteljica in v svoji “karieri” sem delala samo z najmlajšimi. Letos sem prvič dobila skupino 14 novincev…Ni lahko ne za otroke, ki so tu seveda najpomembnejši, ne za starše in če verjamete ali ne, ni lahko tudi za nas. Vse se prestoji, nekaj joka je skoraj vedno prisotnega, hvala bogu se pa otroci hitro navadijo novega okolja, vrstnikov… Čez čas neznansko uživajo in si pridobivajo novih izkušenj. Vse dobro vam želim.

 4. solinar, dne 27.09.2008
  solinar

  @eneas…pri nas je kariero v vrtcu komaj začela, kdo ve kako še bo v bodoče ;-)

 5. solinar, dne 27.09.2008
  solinar

  @Janja…hvala za lepe besede…bomo pa v ponedeljek videli, kako se je poznala tale nekajdnevna prekinitev…lep vikend tudi na vaš konec :-)

 6. solinar, dne 27.09.2008
  solinar

  @Klavdija….verjamem, da je težko tudi za vas vzgojiteljice, saj dobite 14 neznanih otrok, 14 različnih osebnosti, ki se še ne znajo izražati tako kot bi se hoteli. Vsaka vam čast za to delo – veliko potrpljenja potrebujete, pa tudi ljubezni do otrok. Tega ne more vsak početi.

  Vse lepo tudi vam in vaši družini

 7. kamper, dne 29.09.2008
  kamper

  Nežika ja fajn punčka in bo vrtec sprejela lažje kot vidva :lol:

 8. solinar, dne 2.10.2008

  @kamper…

  Neža je kar težko sprejela vrtce – za povrhu vsega, pa je še zbolela in bila teden dni doma – sedaj pa je spet malce kriza zjutraj ob odhodu tja.

 9. drmagnum, dne 4.10.2008
  drmagnum

  Začetek je vsak težak. Počasi pa bo obisk vrtca za Nežo pravo doživetje.

 10. solinar, dne 6.10.2008
  solinar

  @drmagnum…

  Zelo sem vesel, da ste se spet oglasil na mojem blogu :-) …ja, Neža pa z vsakim odhodom ležje prenaša slovo odnjej najljubših oseb..je pridna ni kaj ;-)

 11. ines, dne 18.10.2008

  Normalno je, da Neza joka – s tem pove, da vaju ima rada in da bi bila seveda raje z vama.
  Isto je bilo pri Lovru…. mislim, da je rabil kar kake dva meseca ali se kaj vec, da se je navadil na vrtec… zdaj pa… zjutraj tako hitro stece stran od mene v svojo igralnico, med svoje prijatelje, da bi vcasih kar jaz mal zajokala. :)

  pozdravcek

 12. solinar, dne 18.10.2008
  solinar

  @Ines…

  Moram povedati, da je sedaj tudi pri nas že malce drugače – zjutraj včasih že stegne svoje ročice proti vzgojiteljici ;-)

 13. zdravje, dne 26.10.2008

  solinar,
  verjamem, da se je Neža že navadila na vrtec in seveda na vzgojiteljice, ter da skupaj uživajo.
  Kako pa kaj vidva? Sta se že navadila na vrtec? ;-)

 14. solinar, dne 30.10.2008
  solinar

  @zdravje…

  Lepo prebrat tvoj komentar :-) sem te že pogrešal…
  Neža se je že kar navadila na vrtec, jaz tudi,prav tako pa tudi mamica, kateri je bilo tudi najhuje ob tem dogodku.

 15. vlatka, dne 22.11.2008
  vlatka

  Ku ku,

  kje ste vsi? ;)

 16. drmagnum, dne 24.11.2008

  Lep pozdrav. Vidim, da uživate svoje življenje in prav je tako.

 17. solinar, dne 29.11.2008
  solinar

  @vlatka…

  Smo tu, samo kar precej zasedeni, tako da tale stran malce “trpi”…se pa bomo potrudili, da na nas ne pozabite ;-)

 18. solinar, dne 29.11.2008
  solinar

  @drmagnum…

  Pozdrav tudi tebi od nas treh.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !